06 junio, 2006

Material
Una de les inquietuds que molta molta gent m'ha transmés, és el tema del material que m'emporto i/o que em pot fer falta durant tot el temps que estigui fora. La veritat és que encara hi ha aspectes de material que no els tinc clars del tot (i suposo que no ho estaran fins a l'últim dia) pero a grans trets, l'equipament imprescindible és aquest:  • Roba: roba bici estiu (mallot i culotte), roba bici hivern (malla llarga, jaqueta calenta,...), 2 parells de calçat (el de bici i un altre (calent per a l'hivern)), una muda de carrer (pantalons, samarreta, mitjons, i calçotet), samarreta tèrmica, impermeable, capa de abric (tipus gore-tex), pantalons hivern (tipus gore-tex), gorro i guants, buff, forro polar,.....
  • Molt important la pastilla de "sabó de marsella" per rentar roba, cos, cap, i "lo que convingui".... "PH neutro" !!! i una petita tovallola.
  • Recanvis bicicleta: manxa, camares (bicicleta i remolc), joc claus allen, radis, peces cadena, cables canvi i frenos, greix, tronxacadenes, alguna que altra clau fixa, algun tornavís, alicates, brides, i la sempre imprsecindible i essencial cinta americana
  • Utensilis cuina: fogonet (de gasolina), olla, plats, coberts, i un filtre per potabilitzar aigua
  • Higiene: per rentar dents, i per afeitar, res mes,..... bueno, també una mica de desodorant per poder entrar a algun lloc seriós quan faci dies que no vegi l'aigua de la dutxa,...... sí, sí, sóc una mica...... digueu-li com volgueu! jajajaja!
  • Una acurada, complerta, i ben assessorada farmaciola, que això si que és més serio.
  • Material d'acampada: tenda de campanya, sac de dormir, i matalàs.

Per últim, el més important, la bicicleta i el seu corresponent remolc, que sense ells res de tot això tindria sentit (si es que en te algún....):Hi ha encara tota una sèrie de elements que acaben de configurar la llista de material com ara poden ser la càmera fotogràfica (essencial per al bon manteniment de www.ferranpedalant.com) , tots (o molts d'ells) els mapes de carreteres que necessitaré, tots els documents burocràtics (passaport, fotocòpies de tot, cartes, visats,......), una bona cadena per "estacar" la bici porai, tot el muntatge "anti-atracaments" que estic acabant de perfilar per portar els diners,..... i tot això sense sobrepassar els 20-25 kg (depenent del païs, l'epoca de l'any, el moment del dia,....) de equipatge!!!

Sembla mentida que tot el material necessàri per viure un any es pugui reduïr amb aquesta llista no? Aquest aspecte, contrastat amb les grans necessitats que tenim en el nostre dia a dia, és un punt de reflexió (almenys per a mi, i suposo que per a molta altra gent) prou important. Aqui hi ha un altre dels motius del meu projecte!

6 Comments:

Anonymous Dani Sullà said...

M'he mirat la llista del material, i et deixes una cosa: els condons!!!

6/14/2006 6:28 p. m.  
Anonymous fALTY said...

si no has de tornar a passar per allà no fan falta.... i si no sempre pot fer un iiieeeepppp! cap endarrera... ;)

a i una suggerencia, crec que en tot l'any no tas de tallar els cavells en cap moment.

6/16/2006 1:30 a. m.  
Anonymous Dani judoka said...

E tio fa dies que volia penjarte algo al blog aquet del collons, pero aixo dels ordenadors no es lo meu

Et desitjo molta molta molta sort, i aquest mes que queda fins que marxis nom cansare de desitjartela.

Testare seguin tot aquest any, i anire penjante parides d' aquestes d' anims, però se que NO ho necesitaràs, perque si set creua 1 cosa al cap no pares fins aconseguirla

De debo tio tens uns collons com una casa!

cuidat molt

6/22/2006 11:53 p. m.  
Blogger bohomon said...

Hola Ferran, soc l´Alex Torres Bonell ( els nostres pares son cosins) vas venir al Garatge Univers a veure la meva furgo d´ocasió,recordes?
No fa gaire vam llegir al diari la teva aventura,la mare va flipar,i jo..encara més.Ella per qui erets..i jo,per la gran travessia i les experiencies que t´esperaven.
Estic convençut que l´aventura et canviarà la vida cap a bé.Creixeràs interiorment!
Segur que ets portador del Gen Aventurer D4DR situat al cromosoma 11 jeje
Bé,nomès volia encoratjar-te i desitjar-te molta sort i forçes per pedalar!.
Si mai necessites res,ara o durant el viatge,no dubtis en dier-m´ho.El que sigui.Et deixo el meu mail.-www.bohomon@hotmail.com

1abraçada

7/07/2006 8:03 p. m.  
Anonymous Neus Tort said...

Realment la teva aventura crec que ens està fent reflexionar a molts (i jo inclosa). Això que en un petit remolc hi tinguis tot el necessari per un any...M'afageixo a la proposta del Jou de fer viure el teu viatge als nens de l'escola, ho proposaré. Estic convençuda que els hi pot aportar molt.
Et desitjo el millor i espero que sàpigues aprofitar cada segon del viatge.
Els amics estarem aquí, no ens oblidis però no ens enyoris!
Carpe diem

7/30/2006 7:05 p. m.  
Anonymous anbrija@hotmail.com said...

Hola Ferran:
Sóc la Joana una companya de feina del Rupert.
Ante tot sóc una biker de aficció profunda i m'ha explicat el Rupert lo que estás fent i m'ha proporcionat aquesta pagina.Estic al.lucinant.Ja li he dit a tots el meus amics bikerillos.
Quina enveixa, de veritat.Només dir-te que endavant i molta sort
i que el meu marit i jo (él ja fa 30 anys que fa bici)ens agraïria coneixer-te quean tornis. Quina pasada.
Ara em conectare cada ía a veure com va i per dir-te alguna cosa de tan en tan.
Molts Petonets
Joana

2/05/2007 1:26 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home