30 octubre, 2006

Turquia de cap a cap!!!

Salutacions de nou despres de uns quants dies sense noticies, ho sento, pero he estat atravessant Turquia anant una mica "per feina", i no he fet gaires pauses als pobles grans on s'hi poden trobar "ciber-cafes" sense problemes, pero aqui estic!

Be, anirem per parts, a Istambul ens vam separar amb el "colega" Hans i aquests dies cadascu ha fet ruta pel seu compte. Abans pero, foto de despedida amb ("como no") una mesquita de fons,... aixo es Turquia!!! L'ıslam!!!



A Istambul vaig fer el turista pels llocs mes tipics, el Gran Bazar, la "blue mesquit",.... i cap problema, pero el dia de sortir de la ciutat (cıutat de 12 milions de habitants!!!!) va ser mes.... "diferent". Resulta que per sortir de Istambul cap a Asia, s'ha de atravessar l'estret de Bosfor, i per atravessar aquest pas hi ha dos ponts. El problema ("prrrroblem" en turc) es que aquests ponts son autopistes, i per tant, vianants i ciclistes hi tenen l'acces prohibit..... Tot i aixo, ferranpedalant fent honor a la seva nacionalitat i a la dita de "fer-se l'andorra", cap al pont principal per creuar l'estret de Bosfor que hi falta gent!!!

Resulta que temps endarrere hi havia un policia en una caseta a l'inici del pont que et parava, i no et deixava atravessar amb bicicleta. Va resultar que el dia que jo vaig passar, o estava malalt, o en aquell moment havia anat a fer un te,.... no ho se, el cas es que no hi havia "ni deu"!!! Aixi que tot hı els cotxes del sentit contrari que pitaven i deien sense parar "prrrroblem, prrrroblem!!!" vaig creuar tot el pont sense mes problemes. Al arrıbar a l'altre costat, pero, hi havia un peatge del que en vaig fer saltar algunes alarmes,.... Uns quilometres mes endavant em va parar una patrulla de policia, i quan jo ja em veia netejant tots els cotxes de "la poli de Istambul per poder pagar la multa, va i em comencen amb el tipic "where are you from?,... bla,bla,bla" i finalment em diuen que vigili a l'autopista! Ok!!!

Informacio important: La manera "legal" de creuar l'estret de Bosfor amb bicicleta, es agafant un "ferry" que val 1,5 YTL (aproximadament 80 centıms d'euro). Be, doncs per aquest preu es pot menjar un magnific "donner kebap" a qualssevol poble una mica garn de Turquia!!! Aixi que el "donner kebap" de l'estret de Bosfor a la vostra salut!!!! jajajaja!!!!

Despres de sortir de Istambul, he anat atravessant Turquia cap a l'Est. El paisatge ha anat varıant bastant a mesura que he anat avancant cap a l'Est, i he passat de la gran capıtal Istambul, a una Turquia cada vegada mes rural, mes muntanyosa, mes pobra, i en alguns passatges mes "desertica". De tota manera, una de les imatge mes tipiques de aquesta ultima setmana podria ser aquesta:

Les mesquites de l'Islam, gran tema!!! Cada mati, a quarts de sis la primera pregaria de les 5 obliatories que fan cada dia,.... les fan "en directe" per la megafonia de la mesquita i es dificil "escapar-ne" pero al fınal ja t'hi acostumes, i crec que les trobare a faltar (sobretot la de quarts de sis del mati) una vegada deixi el mon islamic!!! De tota manera, pel que he pogut constatar, en funcio de la inspiracio del "capella" en questio, son mes o menys "bones" i poden arrıbar a ser una..... be, millor canvıar de tema!!!

La Turquia mes rural ha sigut molt "disfrutona" i he pogut gaudir de magnifics paratges per passar les ja llargues nits de tardor turca a l'aire llıure.

Imatge historica de la primera punxada de roda al km 7400 "i pico", pero no de la bici, sino del remolc!!! jajajaja!!! La bici ( a part de un petit trencament de radis) segueix amb un comportament impecable!!

En aquestes ultimes jornades, la "visita" de ferranpedalant en alguns pobles ha sigut tot un esdeveniment que ha fet sortir a tot el poble a oferir-me te, a fer preguntes, a tocar la bici,... i a posar per la foto (no sense abans pentinar-se be!!!) amb tot l'orgull del mon!!!

En un dels passos muntanyosos mes freds que he fet aquests dies, al arribar al cim em van fer passar a una "barraca" (si se li podia arribar a dır barraca) impressionant, on em van recuperar del fred passat a base de tes i un plat brutal de ous remenats amb "xorico"!!! La cara de salut que em va quedar per afrontar la gelida baixada del port!!!


I pels qui es pensaven que Turquia era molt gran (jo inclos) .... doncs no!!! Ahir fent ruta per la carretera camı de Erzurum em vaig retrobar amb el Hans, increible!!! En un bar em van advertir que hi havia passat un cicloturista alema, i li vaig "anar manxant" fins que el vaig atrapar!!!

Finalment, aquest mati (dia del meu aniversari, 23 "tacos" ja!!!) hem arrıbat a Erzurum sota un ambient una mica "hostil", ja que ens han rebut a base de llencaments de pomes amb bastanta mala intencio des de un camio en marxa a mesura que anavem entrant al poble!!! Deu ni do!!!! Els turcs tambe han anat canviant a mesura que he anat avancant cap a l'Est!!!

Tot i aixi, magnific (i fred) paisatge amb fons nevats a Erzurum (poble situat a 1900m d'alcada). Bandera andorrana "onejant" al vent dels territoris asiatics!!!!

Res mes familia, esperava que em "regalessin" el meu visat de Iran, pero pel moment no ha pogut ser, anire a buscar un pastis per celebrar l'aniversari, i a veure si dema hi ha mes sort amb el visat!!!

Aixo es tot des de Erzurum!!!! Una forta abracada!!!

17 octubre, 2006

Istambul!!!!

Merhabe!!! Com es diu per aqui!!!

Ja soc a Istambul despres de un bon "sant hilari" de quilometres des de Atenes fins aqui!!!
Han estat ben be 1300 km bastant a fondo per deixar rapid Grecia i comencar-me a endinssar en territori turc, i aqui estic, disfrutant de una jornada de repos a İstambul!!!

La veritat es que ja estava un pel cansat de Grecia, i vaig anar bastant directe cap als famosos monastirs dels monjos ortodoxos anomenats Meteora.


Aqui hi vaig passar una tarda sencera anat de un monastir a l'altre bicicleta amunt bicicleta avall per les muntanyes que es veuen a les fotos.
Important per entrar als monastirs de Meteora: pantalons llargs (als monjos no els hi agrada la "calca curta") i passar rapid per les taquilles on demanen 2 euros per la visita!!! jajajaja!!!
La veritat es que es un lloc bastant "magic", son 6 monastirs habitats encara per monjos, ı sı es busca una mıca fora de la gran massa turistica se'n troben mes, ja que temps endarrere n'hı havia un total de 24!!!

I ultima foto, "autofoto" amb un dels monastirs de fons!


A l'endema al mati: carretera i manta, a fondo cap a Thessaloniki, que ja era la ultima ciutat gran i important a veure a Grecia.

Com que a Grecia esta permes circular per l'autopista normalment, i era la opcio mes rapida, doncs autopista, i com que a vegades es una mica monotona, doncs aqui una de les distraccions!!! Fer-me "autofotos" en ruta!!


Foto de rigor amb el gran simbol turistic de Thessaloniki: La Torre Blanca, situada en un bonic, assolellat "de collons", i molt turistic passeıg maritim.


Despres de fer "l'orc" a Thessaloniki, una altra vegada carretera i manta ja definitivament direccio Turquia!!! Una altra frontera,.... pero la vaig passar sense cap problema!!! Increible, un pur tramit, va ser com.... entrar al Andorra 2000, ben senzill!!!! jajaja!!!

A la frontera vaıg coneixer el Hans, un "vetera cicloturista" que ha recorregut mig mon amb la seva bici, i amb el que hem fet cami fins a Turquia. En aquest cami fins aqui, hem trobat mes ciclistes, pero.....

No patiu pas per res: Andorra sempre al davant "fotent-li ritme a l'assunto"!!! jajajaja!!!


I ja per acabar, foto de ahir (dilluns aquı tambe) al mati, perque vegueu que estic prou be, i no em falta "calitat de vıda"..... foto anomenada "los lunes al sol"!!!!

La bicicleta, despres de 6600km des de davant del comu d'Andorra la Vella segueix "a tope" de salut, sense cap punxada de roda,.... res de res!!! Jo, encara que nomes sigui per l'honor de no "punxar" abans que la bici, tambe segueixo a tope!!!

Aqui a Istambul he "omplert diposits" de "Donner kebap" i reposteria turca(pastissos de mel super dolcos) a base de be, a part del famos te (chai) turc, a on tambe s'hi afegeıx una bona dosis de sucre!!!

Actualment em plantejo un altre dia de repos a Istambul (que te molts numeros de "caure", perque enganyar-nos) i dema passat agafar cami de Erzuzum (a on he de recollır el meu visat per entrar a Iran). Aixi que de moment tinc "terra per correr" a Turquıa per uns quants dies. Aqui hi han "ciber-cafes" per tot arreu a part de gent i situacions ja bastant exotiques, aixi que espero anar actualitzant aquest blog com fins al moment com a minim!!!

Molta salut per tots!!! I dılluns que ve al mati, penseu que potser estic ben "jagut" al sol,.... a la vostra salut eh!!! Amb molt "bon rollo"!!! Au!

05 octubre, 2006

Turisme per Atenes i illes gregues!!!!

Avui fa exactament 6 dies que no pedalo!

Els meus pares i el meu germa, van aprofitar que arribava a Atenes per fer-me una visita, i d'aquesta manera he estat uns dies disfrutant de la seva companyia i fent turisme per Santorini (una de les moltes illes ciclades) i Atenes.

Segurament, durant aquests dies he guanyat algun quilo de pes que s'havia anat quedant per les carreteres que "van" de Andorra a Atenes,.... ja sabeu com son les mares!!!

No, parlant seriosament (que a vegades tambe va s'ha de fer) hem passat unes jornades "ben parides", que han passat molt rapid.
Pero ara que hi penso, tot m'esta passant molt rapid,.... encara tinc la sensacio que va ser ahir que vaig marxar d'Andorra,.....

Be, ara no es temps de filosofar,.... algunes fotos de la visita familiar!


Foto de l'expedicio "Andorra-Atenes, a la visita de ferranpedalant" al complet!
Amb cara de "vent de cara"!!!











Una altra imatge dels components de l'expedicio, que sabien que "posaven" per "l'internet"!!!
A crit de "va poseu-s'hi que aquesta va a internet!!!"












En aquesta imatge, ferrantpedalant net i afeitat, a Oia, un dels pobles mes pintorescs de Santorini.















I ja per tancar la visita, foto recent de aquest mati, que he descobert que amb tot el que m'han arribat a cuidar i a alimentar aquests dies tinc forces de sobres per moure les pedres de l'Acropolis de Atenes!!!

El vigilant de darrere ja es preparava per provar de aguantar-les si finalment anaven a terra!











I ara, dema al mati ben aviat (a Atenes hi ha molt transit a partir de les 8h) sortida de Atenes direccio el nord del pais, per anar apropant-me a poc a poc a Istambul!!!

Molta salut per tots!!!