30 octubre, 2006

Turquia de cap a cap!!!

Salutacions de nou despres de uns quants dies sense noticies, ho sento, pero he estat atravessant Turquia anant una mica "per feina", i no he fet gaires pauses als pobles grans on s'hi poden trobar "ciber-cafes" sense problemes, pero aqui estic!

Be, anirem per parts, a Istambul ens vam separar amb el "colega" Hans i aquests dies cadascu ha fet ruta pel seu compte. Abans pero, foto de despedida amb ("como no") una mesquita de fons,... aixo es Turquia!!! L'ıslam!!!



A Istambul vaig fer el turista pels llocs mes tipics, el Gran Bazar, la "blue mesquit",.... i cap problema, pero el dia de sortir de la ciutat (cıutat de 12 milions de habitants!!!!) va ser mes.... "diferent". Resulta que per sortir de Istambul cap a Asia, s'ha de atravessar l'estret de Bosfor, i per atravessar aquest pas hi ha dos ponts. El problema ("prrrroblem" en turc) es que aquests ponts son autopistes, i per tant, vianants i ciclistes hi tenen l'acces prohibit..... Tot i aixo, ferranpedalant fent honor a la seva nacionalitat i a la dita de "fer-se l'andorra", cap al pont principal per creuar l'estret de Bosfor que hi falta gent!!!

Resulta que temps endarrere hi havia un policia en una caseta a l'inici del pont que et parava, i no et deixava atravessar amb bicicleta. Va resultar que el dia que jo vaig passar, o estava malalt, o en aquell moment havia anat a fer un te,.... no ho se, el cas es que no hi havia "ni deu"!!! Aixi que tot hı els cotxes del sentit contrari que pitaven i deien sense parar "prrrroblem, prrrroblem!!!" vaig creuar tot el pont sense mes problemes. Al arrıbar a l'altre costat, pero, hi havia un peatge del que en vaig fer saltar algunes alarmes,.... Uns quilometres mes endavant em va parar una patrulla de policia, i quan jo ja em veia netejant tots els cotxes de "la poli de Istambul per poder pagar la multa, va i em comencen amb el tipic "where are you from?,... bla,bla,bla" i finalment em diuen que vigili a l'autopista! Ok!!!

Informacio important: La manera "legal" de creuar l'estret de Bosfor amb bicicleta, es agafant un "ferry" que val 1,5 YTL (aproximadament 80 centıms d'euro). Be, doncs per aquest preu es pot menjar un magnific "donner kebap" a qualssevol poble una mica garn de Turquia!!! Aixi que el "donner kebap" de l'estret de Bosfor a la vostra salut!!!! jajajaja!!!!

Despres de sortir de Istambul, he anat atravessant Turquia cap a l'Est. El paisatge ha anat varıant bastant a mesura que he anat avancant cap a l'Est, i he passat de la gran capıtal Istambul, a una Turquia cada vegada mes rural, mes muntanyosa, mes pobra, i en alguns passatges mes "desertica". De tota manera, una de les imatge mes tipiques de aquesta ultima setmana podria ser aquesta:

Les mesquites de l'Islam, gran tema!!! Cada mati, a quarts de sis la primera pregaria de les 5 obliatories que fan cada dia,.... les fan "en directe" per la megafonia de la mesquita i es dificil "escapar-ne" pero al fınal ja t'hi acostumes, i crec que les trobare a faltar (sobretot la de quarts de sis del mati) una vegada deixi el mon islamic!!! De tota manera, pel que he pogut constatar, en funcio de la inspiracio del "capella" en questio, son mes o menys "bones" i poden arrıbar a ser una..... be, millor canvıar de tema!!!

La Turquia mes rural ha sigut molt "disfrutona" i he pogut gaudir de magnifics paratges per passar les ja llargues nits de tardor turca a l'aire llıure.

Imatge historica de la primera punxada de roda al km 7400 "i pico", pero no de la bici, sino del remolc!!! jajajaja!!! La bici ( a part de un petit trencament de radis) segueix amb un comportament impecable!!

En aquestes ultimes jornades, la "visita" de ferranpedalant en alguns pobles ha sigut tot un esdeveniment que ha fet sortir a tot el poble a oferir-me te, a fer preguntes, a tocar la bici,... i a posar per la foto (no sense abans pentinar-se be!!!) amb tot l'orgull del mon!!!

En un dels passos muntanyosos mes freds que he fet aquests dies, al arribar al cim em van fer passar a una "barraca" (si se li podia arribar a dır barraca) impressionant, on em van recuperar del fred passat a base de tes i un plat brutal de ous remenats amb "xorico"!!! La cara de salut que em va quedar per afrontar la gelida baixada del port!!!


I pels qui es pensaven que Turquia era molt gran (jo inclos) .... doncs no!!! Ahir fent ruta per la carretera camı de Erzurum em vaig retrobar amb el Hans, increible!!! En un bar em van advertir que hi havia passat un cicloturista alema, i li vaig "anar manxant" fins que el vaig atrapar!!!

Finalment, aquest mati (dia del meu aniversari, 23 "tacos" ja!!!) hem arrıbat a Erzurum sota un ambient una mica "hostil", ja que ens han rebut a base de llencaments de pomes amb bastanta mala intencio des de un camio en marxa a mesura que anavem entrant al poble!!! Deu ni do!!!! Els turcs tambe han anat canviant a mesura que he anat avancant cap a l'Est!!!

Tot i aixi, magnific (i fred) paisatge amb fons nevats a Erzurum (poble situat a 1900m d'alcada). Bandera andorrana "onejant" al vent dels territoris asiatics!!!!

Res mes familia, esperava que em "regalessin" el meu visat de Iran, pero pel moment no ha pogut ser, anire a buscar un pastis per celebrar l'aniversari, i a veure si dema hi ha mes sort amb el visat!!!

Aixo es tot des de Erzurum!!!! Una forta abracada!!!

27 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Ferranpedalant felicitatsss!!!porto mesos seguint la teva aventura i fins el dia del teu aniversari no em digno a escriure...quina pena...!!ets al·lucinant!!saps viure de veritat!!ànims per la ruta que queda i continua amb les teves news de xous que ens tens enganxats!
Marta Cordellana*

10/30/2006 5:22 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

tremendo nen!!!!
la foto amb el padrí dels ous remenats i tu tocan-te el "nabo" és impressionant!!
jo continuo amb les fondues i tu amb els kebabs...i que duri!jajaja!
doncs res pedala fort que jo ja he començat les classes...
una abraçada jabalí!!

10/30/2006 5:50 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Jabalí...

Primer de tot felicitar-te.. I després donar-te molts ànims, tot i que veig que no et fa falta.. quin jefe. Saps que una de les coses més comentades entre tots (Buil, Olivé & Company.. ) es si no arribaràs a xina abans d'hora!!!! Quina bèstia el dèu que et va parir!!!

Bueno pollo pos res una abraçada molt forta de part del Jabalí nº1 ok?

Au pues cuida't fort..

10/30/2006 6:14 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Ferran com va?
a aquest pas et poliràs el recorregut abans de la primavera. Para una mica tio, aixeca el peu, jajaja.
Vec que estàs deixant traça per allà a on vas. I la bici que dir-ne, es un exemple de fiabilitat, quin tanque!!!
Segueix cuidant-te així que en les fotos se't veu molt bé.
Ah per cert felicitats mamelló, encara que siguin amb retard!!
Apa siau i una abraçada de la Lucia.
Xavi Comas

10/30/2006 6:52 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Primer de tot, Moltes felicitats Ferri pel teu aniversari, et desitjem que per molts anys puguis pedalar amb la mateixa intensitat, però, pensa en canviar sovint els pneumàtics. L'Àlex diu que quan estiguis en territori xinès busquis un "fumanchú" i li arrenquis els bigotis. Bueno, continua pedalant que nosaltres et seguim des d'Andorra amb "entusiasmo"!!!!
Et trobem molt a faltar i a veure si arribes més aviat del previst per veure't abans!!
Familia Bonell Monsonís i Coca!!!
30.10.2006

10/30/2006 8:14 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

coca para todos!!

10/30/2006 9:43 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Bones Ferran, una canya la teva avenura...
Fes atenció a les imprudències que amb aquest paisos no " se estan d'osties" i son capaços de tancarte...
Respecta les normes de circulació, ehhh?
Anim i disfruta.

Sóc l'Òscar el de la web, ja tens un link al teu blog.

A toppeeeeeeee!!!

10/30/2006 10:10 p. m.  
Blogger fALTY said...

ara que portes 7400km has demostart que ets una nena... ;)
aquets turcs tot fan cara hussein jeje

vinga continua fort

ciao

10/30/2006 10:38 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

per molts aaannyyyssss!!!!!!
no et veurem bufar les espelmes però tots estem amb tu...
endavantferranpedalant!!

10/30/2006 11:11 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

S'ha fet esperar aquest capítol!!! Tardes una mica més i arribes a Xina! Pel que he vist al mapa ja estàs casi a Iran, quina bèstia... Hauràs de passar el Karakorum amb cadenes si corres tant! Moltes felicitats, continua disfrutant del viatge i cuida't!!!

10/31/2006 11:10 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

S'ha fet esperar aquest capítol!!! Tardes una mica més i arribes a Xina! Pel que he vist al mapa ja estàs casi a Iran, quina bèstia... Hauràs de passar el Karakorum amb cadenes si corres tant! Moltes felicitats, continua disfrutant del viatge i cuida't!!!
VIcenç

10/31/2006 11:11 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Ei nen, encara que amb una mica de retard... Felicitats!!! Espero que tot continui bé i que el proper el puguem celebrar amb tu, que amb el "cuento" de la pedalada et lliures de convidar-nos a algun beuret. Que n'ets d'espavilat!!! JAJAJA. Cuidat molt i ànims des de La Seu.
Kris

11/01/2006 2:29 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

ei trol avui he estat per bcn intentant fer mal i m'he trobat el senyor GIRO!!!!m'ha donat molts records i em preguntava per les escapades....
cuida't malparit!

11/01/2006 4:52 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Xechuuuuuuuuuuuuu!!!! Felicitats tiooo! Vas com un tro. Envadavant!!! Apa cuidat molt! Una forta abraçada!

11/01/2006 3:43 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Ei Ferran, moltes felicitats!!! Esperan que hagis pogut bufar les espelmes et desitgem moltes felicitats. Com no podia ser d'Un altre manera, la bicicleta a aguantat mes que el remolc. Tot i aixi el remolc tambe s'ha portat molt be. Anims i a seguir pedalant. Familia Haro

11/01/2006 5:40 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Moltes felicitats, estàs fet un crac, vigila amb les autopistes i que tinguis molta sort amb el visat per entrar a Iran.
Des de Mollerussa, et segueixen en la teva ruta. Manel, Marta i Pau.

11/01/2006 10:03 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

hola!!!!! espero que haigas podido festejar tu cumple con kabac o con agua bo bueno que todo siga bien y vigila cuando estes cerca de irak vale cuidate mucho un bsot.ari

11/02/2006 1:08 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

De Rupert!!!

Tio encar ano m'has dit res de les IStambulenyes jajaj tans dies Q cabron!!! Palres de un pastís per celebrarho ningú va menjar el teu jaja;) Sempre amb el mateix jo;) Doncs res moltes felicitats! I continua així si necessites algo crida'ns ok;) No estàs sol;)

11/02/2006 3:47 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Boooonnnn dia i FELICITATS. La teva cara de salut i felicitat em deixa acollonit !. Circulen certs rumors, que diferents sectors de la nostra societat andorrana demanen amb caràcter d'urgència el teu nomenament com a Ministre d'Afers Exteriors, donada l'amplia i variada fauna de col·legues que freqüentes per aquestos mons de Deu i d'Alà. Lo de l'autopista, "no prrroblem", després de fer una ruta-aventura de Sant Julià a Escaldes en cotxe, ...prova superada.
Bé, ja més seriosament, estem molt contents de com et marxa tot. Ànims i avant.
Una forta abraçada de Paco Buil & família.

11/03/2006 12:14 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Per molts anys noi!!!!!!!!
Cada dia alucino mes amb els teus relats i el teu viatge, si senyor tu continua així que els xinos et llogaran per restaurar la muralla quan s’enterin del “fenómeno” que tenim al pais dels pirineus.
Una forta abraçada
Núria

11/05/2006 9:02 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Que passa Ferri!!canya a aquest somni i canya durant tot el viatge. No tothom ho dona tot per un somni, sinó k fem al revés, els oblidem... per això et felicito jo i la gent del jaç!i volem veure una foto amb la samarreta del jovent viu i combatiu a la xina!jajaja
Molta sort durant tot el viatge i amb tots els altres somnis k vindran!
Una abraçada. Salut i gas!

11/05/2006 11:22 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

mil besos ferri!!!!!
decir que mi etapa andorrana llega lentamente a su fin... tu sigue disfrutando!!!!!!
te veré en navarra!!!
besos, besos y mas besos.

11/06/2006 5:29 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Per molts anys
Josep Teixidó

11/06/2006 6:14 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

ferran que tal tjo passes a mollerussa aquest nadal et trobarem a faltar espero que passis un nadal maravellos i que vaigi tot molt be cap a la india records de tota la familia mola petons : Richi , Mariona , Ricardo , Montse , avia Montserrat i avi Jaume

12/20/2006 7:08 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Aquest Richi, escriu que sembla tingui que anar a apagar un foc. Be, sinó fer de bomber si anar a jugar al ordinador a un de aquests jocs de nom impronunciable. Avui hem llegit amb atenció els teus "relats" i creu-me quant et dic que ja moments que em plorat de riure. “Collonut lo teu”. Li he dit a la Montse si em dispensava unes setmanes per vindre a fer-te companya per l’Índia, però company, ho sento, m’ha dit que no. U deixarem per un altre ocasió. Bé que “la força t’acompanyi”. Nosaltres en la diada de Nadal, i es una promesa solemne que et faig, la primera aixecada de copes, la farem al teu honor. Fins la propera. Ricard, Montse, Mariona, “El Bomber”, el avis, el veí del replà, la senyora de fer feines, el guàrdia urbà, la professora del gimnàs, la carnissera del super... bé, i tots aquells als que li expliquem la teva aventura i em donem records. Salut

12/20/2006 9:03 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

ola ferran k tal per alla a no se on ?( je je)
bon nanal i amb ganes de donarte dos petons

de part de al teva cosina mariona

12/20/2006 9:06 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Que tinguis un molt bon Nadal i feliçes festes d'any Nou, que tu passsis bé i tinguis molta salut i coratge per continuar.
Una forta abraçada .

Daniel

12/22/2006 6:56 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home